Tenchi Energy Healing

Wat is Tenchi Energy Healing?

Tenchi Energy Healing is een op Reiki gebaseerde vorm van intuïtief energetisch helen, aangevuld met invloeden uit andere beoefeningen zoals shiatsu, kinesiologie en meditatie. Het is een eigen ontwikkelde methode die het resultaat is van voortschrijdend inzicht door enerzijds verdieping in kennis, en anderzijds door het werken met cliënten.

Tijdens een sessie wordt met name gewerkt vanuit het energetisch oogpunt (aura, chakra’s, meridianen, acupressuurpunten), via zachte aanraking of zonder aanraking. De effecten hiervan kunnen uitwerking vinden op alle lagen van je zijn: fysiek, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Het uitgangspunt in mijn werk is dat iedereen verbonden is met en beschikt over een “hogere” innerlijke wijsheid. Om het in energetische termen te omschrijven: dat wat we ervaren als we in onze hoogste trilling of vibratie zijn. Er zijn vele woorden die dit beschrijven, die voor iedereen persoonlijk zijn: Ziel, de Bron, hogere Zelf, het Goddelijke, het heldere Licht, …

Leven in deze hoogste trilling of vibratie, betekent ook dat het zelfgenezend vermogen van ons lichaam ten volle de kans krijgt om zich te manifesteren. Wanneer onze innerlijke wijsheid door allerlei dagdagelijkse en soms chronische beslommeringen overschaduwd wordt, lijkt het soms alsof er totaal geen verbinding meer is met ons diepere Zelf.

Een sessie nodigt je uit om je (opnieuw) te realiseren dat je innerlijke Licht nog steeds schijnt, dat het er altijd geweest is, en er altijd zal zijn.

Tenchi (Ten betekent hemel, Chi betekent aarde, Tenchi betekent universum) staat voor het ervaren van heelheid door de juiste balans tussen hemel en aarde. Tenchi staat voor het leven vanuit een hogere wijsheid, doch stevig met de voeten op de grond.

Wat kan ik tijdens een sessie ervaren?

In de eerste plaats wordt een sessie vaak ervaren als heel harmoniserend en ontspannend, een gevoel van terug thuis te komen in je ware natuur. Door het uitnodigen van het natuurlijk zelfhelend vermogen van je lichaam, heeft iedereen baat bij een sessie, of je nu komt met het oog op een relax & feel good sessie, of met een bepaald ongemak, kwaal of aandoening.

Iedere sessie is anders en de effecten zijn dan ook steeds zeer persoonlijk. Over meerdere sessies bij eenzelfde cliënt verschillen de effecten vaak zelfs per sessie. Herinnerd worden aan de helende kracht die in ieder van ons aanwezig is, kan zowel uiten op bewust (bv. fysieke ervaringen) als onbewust niveau (bv. veranderingen in ons perspectief op bepaalde problemen of uitdagingen in ons leven). Niet alleen pijn en andere symptomen kunnen verminderen of verdwijnen. Er kunnen blijvende positieve veranderingen ontstaan in de manier waarop we in het leven staan.

Hoe vaak heb ik een sessie nodig?

Ook dit is zeer persoonlijk en wordt steeds bepaald in onderling overleg met jou als cliënt. De ervaring leert alleszins dat naargelang je vaker een sessie hebt ervaren, je makkelijker in de “flow” komt tijdens een sessie én dit ook makkelijker vasthoudt je in je dagelijks leven.

Afspraak maken?

Je kan je afspraak inboeken via de afsprakenpagina.


Energetische behandelingen zijn geen vervanging van een behandeling door een arts of medisch specialist, maar vormen een zinvolle ondersteuning. Consulteer daarom bij twijfel altijd een arts of medisch specialist.