Reiki

Reiki ervaren is een herinnering aan de natuurlijke kracht die in ieder van ons aanwezig is: de capaciteit om jezelf te helen.

“Zalig ontspannend”, “opladend”, “aardend”, “pijn-verlichtend”: het zijn enkele van de vaak genoemde effecten na een Reiki behandeling.

Reiki is een behandelwijze die ontspanning bevordert en evenwicht brengt in lichaam en geest. De methode komt oorspronkelijk uit Japan en is ontwikkeld door Mikao Usui Sensei (1865-1926).
Tijdens een behandeling ligt of zit de ontvanger – volledig aangekleed – op een behandeltafel terwijl de behandelaar zijn of haar handen zachtjes op of net boven zijn/haar lichaam houdt.

Vaak wordt in eerste instantie een gevoel van diepe ontspanning ervaren. Lichaam en geest krijgen de kans om te recupereren, in “herstelmodus” te gaan.
Er komt energie vrij om het zelfgenezend vermogen, dat in ieder van ons aanwezig is, te versterken.

Reiki herinnert ons op een zeer zachte manier en perfect op ieders tempo aan de creërende, helende kracht die overal in de natuur aanwezig is, ook in ons als mens.
Dit proces kan zich zowel uiten op bewust (bv. fysieke ervaringen) als onbewust niveau (bv. veranderingen in ons perspectief op bepaalde problemen of uitdagingen in ons leven).

Niet alleen pijn en andere symptomen kunnen verminderen of verdwijnen. Er kunnen blijvende positieve veranderingen ontstaan in de manier waarop we in het leven staan.

Reiki is dus ideaal om te relaxen, maar is tegelijkertijd veel meer dan een relaxatietherapie: het heeft zijn effectiviteit bewezen en heeft door de jaren heen een succesvolle reputatie opgebouwd met (chronische) ziekten. Bovendien is het eenvoudig, veilig, niet gebonden aan religie en werkt het onafhankelijk van het feit of je erin gelooft of niet.

Tijdens een behandeling combineer ik mijn kennis en ervaring uit verschillende Reikistromingen (Jikiden Reiki, Usui Reiki Ryoho, Usui Shiki Ryoho) om een behandeling op jouw maat aan te bieden.

Ontdek de effectiviteit van Reiki in onderstaande video:

Klik hier om te lezen wat Reiki voor je kan doen.

Wil je een afspraak maken voor een Reiki behandeling? Klik hier.

Energetische behandelingen zijn geen vervanging van een behandeling door een arts of medisch specialist, maar vormen een zinvolle ondersteuning. Consulteer daarom bij twijfel altijd een arts of medisch specialist.