Praktisch

Maatregelen ter preventie van het coronavirus

– Gelieve een grote handdoek mee te nemen om op te liggen, alsook een mondmasker voor de momenten waarop geen social distance kan bewaard worden. Mondmaskers kunnen eventueel ook ter plaatse aangekocht worden voor 1 € / stuk.
Indien je je ziek voelt (koorts, hoesten) op de dagen voor of op de dag van je afspraak, laat dit aub zo snel mogelijk weten zodat we onze afspraak kunnen verplaatsen.
Handen ontsmetten is verplicht bij het binnenkomen (ontsmettingsmiddel is aanwezig), bij het buitengaan kan je indien gewenst opnieuw je handen ontsmetten.
– Het raam van mijn praktijkruimte staat zoveel mogelijk open voor verluchting en contactoppervlakken worden ontsmet na iedere behandeling.

Toegankelijkheid

Mijn praktijkruimte bevindt zich op verdieping. Indien het voor u moeilijk is om een trap te gebruiken, laat zeker iets weten dan zoeken we een passende oplossing.

Zaken die je best meldt voorafgaand aan je sessie

Eventuele medische klachten/aandoeningen, recente operaties, een (mogelijke) zwangerschap of pogingen tot zwangerschap geef je best door voor je afspraak. De sessie kan hierop aangepast worden door bv. niet aan te raken (op bepaalde plaatsen) of een aangepast gebruik van acupressuurpunten. Indien je enige andere bezorgdheden hebt, hoor ik dit eveneens graag.

Verloop van de sessie

Tijdens een sessie wordt er gewerkt op een behandeltafel of een futon (traditionele katoenen mat), eventueel in combinatie met een BodyCushion (comfortabel massagekussen).

Een behandeling start met een kort (of soms wat langer) gesprek over hoe je je voelt en je eventuele klachten op dat moment.

Er wordt steeds door de kleding heen gewerkt, je hoeft dus niets uit te trekken. Wel is het aangewezen om geen juwelen, horloge of riem te dragen. Makkelijke, niet knellende kleding  is gewenst.

De frequentie van de sessies hangt af van de aard van de klachten en wordt in onderling overleg afgesproken.

Na de sessie

Na een behandeling kunnen er soms (milde) ontgiftingsreacties optreden. Dit komt vooral voor na de eerste sessies, en dit zijn heel normale (opruim)reacties van het lichaam. Vaak voelen cliënten zich net heel energiek na de behandeling. Het is heel belangrijk om in ieder geval tot 2 dagen na de behandeling voldoende water of thee te drinken om vlot afvalstoffen te kunnen afvoeren. Verder is het raadzaam om direct na een behandeling geen zware inspanning te leveren. Doe het die dag rustig aan, des te meer effect heeft de behandeling.