Praktisch

Toegankelijkheid

Mijn praktijkruimte bevindt zich op verdieping. Indien het voor u moeilijk is om een trap te gebruiken, laat zeker iets weten dan zoeken we een passende oplossing.

Verloop van een behandeling

Reiki wordt gegeven op een behandeltafel of mat. Shiatsu wordt gegeven op een futon (traditionele katoenen mat), in combinatie met een BodyCushion (comfortabel massagekussen).

Zowel Reiki als Shiatsu worden door de kleding heen gegeven. Wel is het aangewezen om geen juwelen, horloge of riem te dragen. Makkelijke, niet knellende – liefst katoenen – kleding  is gewenst (zeker geen jeans). Het is raadzaam niet te eten voor een behandeling, of iets kleins als er nog een uur tussen zit.

Een behandeling start met een kort (of soms wat langer) gesprek over hoe je je voelt en je eventuele klachten op dat moment. Tijdens de behandeling zal je gevraagd worden om afwisselend op je buik, rug en eventueel op je zij te gaan liggen.

De frequentie van de behandelingen hangt af van de aard van de klachten en wordt in onderling overleg afgesproken.

Opgelet: behandelingen kunnen enkel cash afgerekend worden.

Na de behandeling

Na een behandeling kan je je wat moe, soms koud en licht grieperig voelen. Dit komt vooral voor na de eerste behandelingen, en dit zijn normale ontgiftingstreacties van het lichaam. Sommige mensen voelen zich echter heel energiek na de behandeling. Het is heel belangrijk om in ieder geval tot 2 dagen na de behandeling voldoende water of thee te drinken om vlot afvalstoffen te kunnen afvoeren. Verder is het raadzaam om direct na een behandeling geen zware inspanning te leveren. Doe het die dag rustig aan, des te meer effect heeft de behandeling.

Heb je achteraf toch vragen over de effect van je behandeling, contacteer mij dan gerust.

Wanneer geen behandeling

Er wordt niet behandeld bij besmettelijke ziektes of huidklachten.

Voor Shiatsu zijn er enkele specifieke contra-indicaties:

– Bij koorts of infectie
– Bij acute hart- en longklachten
– Bij open wonden
– Kort na operatieve ingrepen
– Bij ernstige medische aandoeningen
– Tijdens het eerste trimester van een zwangerschap
– Bij risicozwangerschappen

Wil je een afspraak maken? Klik hier.