Over Tenchi

Tenchi

Het Japanse woord Tenchi betekent Hemel en Aarde, of Universum. Deze term leerde ik kennen in het Aikido. Hier is het een naam voor een techniek waarbij de ene arm naar de aarde wijst en de andere naar de hemel.

Alles in het universum bestaat uit energie – WIJ bestaan uit energie. Wanneer onze menselijke levensenergie (Ki of Chi) optimaal stroomt en in harmonie is met de energie van het universum, zijn we gezond en ervaren we een aangename flow in ons leven. Energetische behandelingen kunnen ons hierbij helpen door de energiestroom in ons lichaam te optimaliseren en te harmoniseren.

Het menselijk wezen resulteert uit de Ki van Hemel en Aarde. De vereniging van de Ki van Hemel en Aarde wordt menselijk wezen genoemd.

~ Nei Jing (het boek van Huang Di – de legendarische Gele Keizer van China – over inwendige geneeskunde)

De vlinder in het Tenchi logo staat in de eerste plaats voor de connectie tussen hemel en aarde. Maar de vlinder staat ook voor zelftransformatie. Net zoals een vlinder bevind je je altijd in een bepaald stadium van je leven. De vlinder staat voor de moed om te veranderen, te groeien, van eitje naar rups en van pop naar vlinder. Jouw ontwikkeling of genezing komt van binnenuit, energetische behandelingen kunnen je hierbij ondersteunen.


Geert Tholen

Mijn interesse in de Oosterse filosofie en benadering is ontstaan vanuit martiale kunsten. In mijn kinderjaren begon ik met Ju-Jitsu. Recenter beoefende ik gedurende verschillende jaren Aikido.

Mede door het bestuderen van het concept Ki of Chi (levensenergie) waarop deze martiale kunst gebaseerd is, kwam ik terecht bij de Japanse geneeswijze Reiki. Sinds de start van mijn Reiki-avontuur, heb ik me verdiept in verschillende leervormen (Usui Shiki Ryoho, Jikiden Reiki, Usui Reiki Ryoho). Mijn kennis en ervaring in al deze vormen combineer ik in mijn dagelijkse praktijk en in de Reiki cursussen die ik aanbied. Ik blijf me permanent verdiepen in Reiki, via cursussen, eigen onderzoek en praktijkervaring. Om het functioneren van het energetisch lichaam verder te doorgronden volgde ik tevens een 3-jarige opleiding tot Shiatsu-behandelaar. Deze opleiding zorgde niet alleen voor inzichten in de Oosterse methodes, maar omvatte ook de studie van de Westerse benadering met o.a. lessen anatomie en fysiologie. Intussen brachten mijn interesses me ook ervaring in Yoga, Mindfulness, Tai Chi, Munay-Ki en Zazen (Zen-meditatie).

De gezondheidsvoordelen die ik zelf heb mogen ervaren door mij te verdiepen in verschillende therapieën wil ik graag delen via mijn praktijk. Tenchi promoot een natuurlijke weg naar gezondheid en staat voor een praktijk met professionele aanpak waarbij respect voor de cliënt centraal staat.

Over Tenchi en Geert Tholen