Energetische meditatie

“Energie is iets dat je moet voelen, je moet het voelen stromen. Het gaat erom dat je de dynamiek en de wetmatigheden van de energie leert ervaren en dat je die energie kunt manipuleren. Pas dan kan je de verbinding maken met je oorspronkelijk staat en voor een leven kiezen dat moeiteloos is, vanzelfsprekend en feestelijk.”

~ Ton Van Gelder (grondlegger van Energetische Meditatie en arts voor acupunctuur, homeopathie en natuurgeneeskunde)

 

Wat is EM?

Energetische Meditatie is een nuchtere methode van zelfonderzoek, met krachtige technieken en heldere onderzoeksdoelen. Energetische Meditatie is geworteld in de Chinese en Indiase wijsgerige tradities. De Chinese Taoïsten ontrafelden de geheimen van energie, het Boeddhisme uit India is de leer van het bewustzijn. Energetische meditatie combineert het beste van beide tradities. EM is meditatie in actie.

Wat onderzoek je?

Je gaat onderzoeken wat er zich in je hoofd afspeelt (denkprocessen, min of meer vaste gedachtenpatronen) en wat er zich in je lichaam afspeelt (energetische processen, waaronder emoties). Deze processen lijken vanzelf te gaan, alsof ze je overkomen. De training is gericht op het heroveren van bewuste controle.

Wat doet EM?

Belangrijk uitgangspunt is dat mediteren nuttig, makkelijk, leuk en leerzaam moet zijn. Door de eigen lichaamsenergieën en het bewustzijn te onderzoeken en te beïnvloeden, wint het dagelijks bestaan dramatisch aan kwaliteit. Welke kwaliteitsverbetering wordt nagestreefd, verschilt van persoon tot persoon. Individuele deelnemers krijgen het gereedschap aangereikt dat nodig is om individuele doelstellingen, wensen en verlangens te realiseren.

Het doel van de cursus Energetische Meditatie is dat de deelnemers in staat zijn om altijd op de eigen energie terug te vallen. Dat is een vaardigheid die de volgende positieve effecten met zich meebrengt:

 • beter kunnen omgaan met stress en spanning
 • tegenslag beter kunnen hanteren
 • beter gebruik maken van de eigen energie
 • lichamelijke en geestelijke stabiliteit en vitaliteit
 • beter contact met andere mensen

In de cursus ligt de nadruk op het zelf ervaren van energie door middel van oefeningen, maar ook de theorie komt ruimschoots aan bod.

Voor wie?

De cursusreeks is gemaakt voor iedereen die op een aangename en no-nonsense manier verbetering wil brengen in zaken als:

 • de gezondheid (lichamelijk én geestelijk)
 • het maatschappelijk functioneren (professioneel en vrije tijd)
 • de persoonlijkheid (karakter en omgang met anderen)
 • het spirituele vlak (wijsheid en geluk)

Programma EM 1 (1e module)

 • Blok 1 – Onderzoek van gedachten (het denken observeren)
 • Blok 2 – Onderzoek van het lichaam (voelen)
 • Blok 3 – Onderzoek van energiecentra
 • Blok 4 – Energie laten stromen

Praktisch

De cursus Energetische Meditatie bestaat uit 4 modules (EM 1 t.e.m. EM4).
Geert Tholen is door het Insituut Voor Energetische Geneeskunde erkend als trainer in de Energetische Meditatie. Dit betekent dat je de modules EM1 t.e.m. EM3 kan je volgen bij Tenchi.
Module 4 is uitsluitend te volgen bij het IVEG.

Iedere module wordt gespreid over 2 aaneensluitende lesdagen.

Datum en locatie: nog aan te kondigen

Prijs: 290 € (incl. cursusmateriaal en het boek “Energetische Meditatie” van Ton Van Gelder)

Interesse in deze cursus?

Bekijk de kalender of neem vrijblijvend contact op voor meer info over Energetische meditatie.