Over Tenchi

Tenchi

Het Japanse woord Tenchi betekent Hemel en Aarde, of Universum. Deze term leerde ik kennen in het Aikido. Hier is het een naam voor een techniek waarbij de ene arm naar de aarde wijst en de andere naar de hemel.

Alles in het universum bestaat uit energie – WIJ bestaan uit energie. Wanneer onze menselijke levensenergie (Ki of Chi) optimaal stroomt en in harmonie is met de energie van het universum, zijn we gezond en ervaren we een aangename flow in ons leven. Energetische behandelingen als Reiki en Shiatsu kunnen ons hierbij helpen door de energiestroom in ons lichaam te optimaliseren en te harmoniseren.

Het menselijk wezen resulteert uit de Ki van Hemel en Aarde. De vereniging van de Ki van Hemel en Aarde wordt menselijk wezen genoemd.

~ Nei Jing (het boek van de Gele Keizer over inwendige geneeskunde)

De vlinder in het Tenchi logo staat in de eerste plaats voor de connectie tussen hemel en aarde. Maar de vlinder staat ook voor zelftransformatie. Net zoals een vlinder bevind je je altijd in een bepaald stadium van je leven. De vlinder staat voor de moed om te veranderen, te groeien, van eitje naar rups en van pop naar vlinder. Jouw ontwikkeling of genezing komt van binnenuit, Reiki en Shiatsu ondersteunen je hierbij.


Geert Tholen

Mijn interesse in de Oosterse filosofie en benadering is ontstaan vanuit martiale kunsten. In mijn kinderjaren begon ik met Ju-Jitsu. Recenter beoefende ik gedurende verschillende jaren Aikido en maakte ik kennis met Tai Chi.

Mede door het bestuderen van het concept Ki of Chi (levensenergie) waarop deze martiale kunsten gebaseerd zijn, kwam ik terecht bij de Japanse geneeswijze Reiki. Tot op de dag van vandaag volg ik cursussen en verdiep ik me via zelfstudie in dit onderwerp. Om het functioneren van het energetisch lichaam te doorgronden volgde ik een 3-jarige opleiding tot Shiatsu-behandelaar. Deze opleiding zorgde niet alleen voor inzichten in de Oosterse methodes, maar omvatte ook de studie van de Westerse benadering met o.a. lessen anatomie en fysiologie. Sinds 2015 ben ik als Reiki leraar opgeleid en gecertificeerd door Tadao Yamaguchi Sensei, oprichter van het Jikiden Reiki Kenkyukai (instituut) te Kyoto, Japan. Intussen brachten mijn interesses me ook ervaring in Yoga, Mindfulness, Tai Chi, Munay-Ki en Zazen (Zen-meditatie).

De gezondheidsvoordelen die ik zelf heb mogen ervaren door mij te verdiepen in verschillende therapieën wil ik graag delen via mijn praktijk. Tenchi promoot een natuurlijke weg naar gezondheid en staat voor een praktijk met professionele aanpak waarbij respect voor de klant centraal staat.

Over Tenchi en Geert Tholen

Email this to someonePrint this pageShare on FacebookTweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on Google+Pin on PinterestDigg thisShare on StumbleUponShare on Tumblr